Nova orientació per a Can Manyé

A principis de 2004 l’Ajuntament aconseguia un espai -la nau de Can Manyé, a la riera Coma Fosca- per potenciar l’oferta cultural del municipi. Aleshores un grup d’artistes locals ens presentaven un projecte amb la idea de convertir aquest indret en un node d’art i pensament, un punt de trobada i cruïlla de la cultura i l’art contemporanis. Després d’aconseguir un important patrocini d’empreses i particulars per adequar la nau, el novembre de 2005 s’obria l’espai al públic amb el projecte Amb dos hemisferis ambdós hemisferis, amb la participació de creadors d’abast internacional.

Han estat quatre anys en què l’Ajuntament, i jo personalment, hem donat suport econòmic i logístic a un col·lectiu local per tal de tirar endavant un projecte innovador que tenia un doble objectiu: convertir Alella en referent cultural més enllà del nostre terme, i acostar i implicar en aquesta proposta a la ciutadania, joves i infants del nostre poble. Tot i que segurament el primer objectiu ha reeixit en bona mesura entre els entorns creadors més pioners, la nostra valoració respecte de l’impacte social a Alella no és tan positiva. Estimem que el rendiment social del projecte, a nivell local, no ha estat el desitjat. Per això, aquesta primavera vam adreçar-nos als gestors de l’espai per oferir-los renovar el conveni amb la proposta que l’Ajuntament, amb el suport d’una comissió de gent vinculada al món de l’art i el pensament, pogués programar els períodes en què Comafosca restés tancada al públic. La seva resposta va ser negativa, de manera que, lamentant-ho molt, hem decidit de no renovar el conveni que teníem amb aquest col·lectiu per a la gestió de l’espai, que finalitza el proper 31 de desembre.

A partir de l’any vinent serà l’Ajuntament qui, amb la col·laboració de gent del món de les arts, programarà en aquest sala una oferta artística plural, tot comptant evidentment amb els artistes i creadors contemporanis del nostre poble.

Anuncis

2 thoughts on “Nova orientació per a Can Manyé

  1. Estic totalment en desacord amb la decisió presa des de governació per a tancar Comafosca i reconvertir l’espai, un altre cop, en Can Manyé. Col·laboro des de fa poc amb Comafosca i des d’aleshores que he pogut viure en primer pla com és treballar allà. A l’hivern, si vas de visita, millor anar abrigat i.. si et disposes a treballar-hi, millor portar-te un equip d’esquí per a afrontar els pocs graus que habiten a la nau. M’hagués agradat també, que s’hagués facilitat la publiciat d’alguns events per a difondre el treball dut a terme amb tant d’esforç i dedicació. M’agradaria doncs, saber per què s’ha volgut arrbar a aquest extrem, que de cop i volta, m’aixequi amb un missatge on se m’informa que tots els projectes en curs de Comafosca queden en “standby” perquè ha arribat una carta anunciant el tancament de Comafosca.

  2. Apreciada amiga o amic, m’agradaria poder-te aclarir els teus dubtes el dia que tu vulguis. Quedo a la teva disposició per poder quedar qualsevol dia i explicar-t’ho en persona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s