La cultura, aposta estratègica. El Full 251

Un estiu més, i ja en van cinc, us presentem la nova edició del Festival d’Estiu. Enguany, la programació s’ha ajustat a la situació econòmica general per la qual travessem: s’ha reduït el nombre d’espectacles per mantenir-ne la seva qualitat i idiosincràsia.
Des de fa sis anys, coincidint amb l’inici del mandat anterior, el govern municipal ha fet de la promoció i la programació de la cultura –en el seu sentit més ampli- un dels eixos principals de la seva actuació. En són una bona prova els cicles musicals de Can Lleonart, les activitats de la Biblioteca, l’aposta per Espais de Poesia, el suport al Correllengua i al projecte Comafosca, l’impuls a l’Escola Municipal de Dansa o el mateix Festival d’Estiu. I tot plegat, sense oblidar mai la col·laboració amb les entitats culturals i el teixit associatiu de la població per treballar-hi plegats i posar en valor les diferents expressions de la cultura tradicional i popular.

La planificació i la millora dels equipaments culturals també han estat prioritàries en aquest treball. Més enllà de la reforma de la Biblioteca Municipal Ferrer i Guàrdia i de l’entrada en funcionament de l’espai de Can Manyé, s’està treballant en la consecució d’una nova biblioteca i arxiu a l’antiga fàbrica de pintures, així com d’un nou Casal a Can Calderó. Aquest nou equipament estarà dotat d’una sala polivalent amb capacitat per a prop de 300 espectadors, espais per a l’exercici de la dansa i bucs d’assaig musical, entre d’altres.

Tot plegat, una aposta a mig termini per millorar, quantitativament i qualitativa, l’oferta i l’accés a la cultura de tota la ciutadania.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s