Alella 2025, un poble per viure-hi. El Full 257

Recentment, hem assistit a dos fets rellevants: l’adjudicació dels habitatges socials de lloguer de Cal Doctor, i la signatura d’un conveni entre l’Ajuntament i el Departament d’Educació de la Generalitat per fer-nos càrrec de l’adjudicació i el finançament de les obres d’ampliació i reunificació de l’escola Fabra a l’edifici del Bosquet.
Es tracta de dues fites molt importants d’un camí llarg i feixuc: proveir Alella dels equipaments i la dotació d’habitatge a preu assequible necessaris per satisfer les demandes presents i futures de la nostra població.

Per assolir aquests objectius cal revisar el planejament vigent i apostar per un nou model de poble, a través del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). El model actual té 22 anys i està obsolet.

En el darrer Ple de novembre s’ha aprovat el document d’Avanç de Pla. Es tracta d’una proposta de poble des d’ara i fins l’any 2025: una Alella sostenible i orgullosa de la seva identitat en la qual, a més de dormir-hi, puguem també viure, estudiar i treballar.

Les línies estratègiques que inspiren i vertebren la proposta són múltiples, però es poden resumir en quatre objectius:

– Protegir i valoritzar el paisatge i l’entorn agrícola i forestal; allò, en definitiva, que ens arrela al territori i ens confereix identitat com a poble. La proposta d’Avanç de Pla desclassifica algunes zones del planejament vigent i manté més de dues terceres parts del terme municipal com a sòl no urbanitzable d’especial protecció.

– Obtenir sòl públic per a la consecució d’un parc d’habitatge social de lloguer, així com nous i millors espais i equipaments esportius, educatius, cívics i culturals.

– Millorar la mobilitat i la xarxa viària, tot proposant alternatives de foment del transport públic i bosses d’aparcaments dissuasius.

– Crear una àrea de desenvolupament econòmic per a serveis, oficines i empreses de la nova economia, on una part important de la nostra població hi pugui establir-se professionalment.

Per tal de sumar esforços, fer-hi aportacions i contrastar opinions, us convido a prendre part en les sessions de treball del procés de participació ciutadana que tindran lloc a Can Lleonart, els dies 9, 16 i 21 de desembre. Trobareu tota la informació relacionada amb els treballs de redacció del nou POUM a la pàgina www.alella.cat.

Anuncis

One thought on “Alella 2025, un poble per viure-hi. El Full 257

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s