L’educació, al davant. El Full 259

La millora de la qualitat de l’ensenyament al nostre poble ha estat i és una prioritat per al govern. El 2004 assolíem un acord per ampliar l’escola Fabra del Bosquet; el 2006 obteníem la cessió del sòl necessari; el 2007 modificàvem la previsió del Departament d’Educació perquè la futura escola de la Serreta albergués dues línies, i no pas una; aquell mateix any inauguràvem la Llar d’Infants Municipal, i el 2009 es començava a impartir a l’Institut el grau superior en Gestió comercial i màrqueting del vi, uns estudis pioners a Catalunya.

I la cosa no s’atura. Enguany, destinarem més de mig milió d’euros del nou fons estatal d’inversió local a connectar amb fibra òptica diferents edificis públics. També els centres educatius, amb l’objectiu de fer realitat la digitalització a les aules.

El 2010 serà un any transcendental per a l’oferta educativa a Alella. El mes de març començaran les obres per ampliar l’escola Fabra. L’Ajuntament avançarà a la Generalitat més de 3 milions d’euros perquè el centre iniciï el curs 2011-12 amb els espais i serveis propis d’una escola com cal. El setembre entrarà també en funcionament la segona escola pública, al barri de la Serreta. Serà un centre exemplar, tant arquitectònicament com pedagògicament. S’hi han destinat més de 4,5 milions d’euros i serà una escola perfectament equipada per acollir dues línies, tot i que començarà de mica en mica.

Com la Serreta, l’escola Fabra –que actualment és un centre dividit en tres edificis i amb diversos cursos triplicats- haurà de tenir també dues línies en el futur. Aquest trànsit es farà de manera gradual i voluntària, tot i que inicialment el Departament d’Educació –que és l’administració competent- va proposar un sistema que preveia, en última instància i sota certes restriccions, la celebració d’un sorteig.

Aquest mètode va generar el consegüent neguit i mobilització entre una part dels pares i mares. Afortunadament, i malgrat la confusió generada, la situació es va poder reconduir en qüestió d’hores amb la col·laboració de tots els agents: famílies, Departament i Ajuntament.

Felicitem-nos, doncs, per haver arribat on som. Travessem el moment més dolç que la comunitat educativa i tots plegats mai no ens podíem haver imaginat; un escenari que permetrà que els nens i nenes dels barris d’Alella de Mar es puguin escolaritzar al poble –enlloc del Masnou-, que dotarà l’escola Fabra de nou menjador, biblioteca, gimnàs i sala d’informàtica, i que farà possible, en el futur, alliberar l’edifici històric de l’escola del poble per destinar-lo a altres activitats.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s