14 milions i mig. El Full 261

Aquest és l’import del pressupost municipal d’enguany, el més alt de la història.

La xifra no amaga, però, el gran esforç de contenció de la despesa que ha dut a terme el govern, així com l’estalvi aconseguit en algunes de les despeses estructurals més importants. Tot plegat ha permès d’incrementar els recursos d’una regidoria estratègica com Turisme i Promoció Econòmica, i d’àrees absolutament prioritàries com Serveis Socials i Obres Públiques. Fet i fet, serà l’any que destinarem més recursos propis a inversions: 680.000 euros d’un total de 4,6 milions.

La principal obra de l’any és l’ampliació de l’escola Fabra del Bosquet, que ascendeix a 3,4 milions d’euros. El fet de gaudir de bona salut econòmica gràcies a la cancel·lació del deute heretat el 2003 ens ha permès de finançar el projecte des del municipi i suplir la Generalitat en les seves competències, amb el compromís que retornarà els diners a partir de 2011.

Voldria destacar també una altra mesura per la significació i la incidència social que pot tenir. Es tracta del servei de transport a la carta per a gent gran i persones discapacitades.

Altre cop, l’Ajuntament d’Alella torna a ser capdavanter. La iniciativa és possible gràcies a la col·laboració i la implicació del col·lectiu local de taxistes, i consisteix a oferir un servei de transport a la carta per anar de casa a l’autobús i als principals equipaments de la població, i viceversa. I tot, després de fer la reserva telefònica o via telemàtica amb antel·lació suficient, i per un cost a l’usuari de tan sols 2 euros.

Enguany, l’Ajuntament dedicarà 270.000 euros al transport públic, més que mai. A les línies de bus i al servei de compartir cotxe, s’afegeix ara aquesta nova aposta pel transport de proximitat, l’accessibilitat a determinats veïnats i serveis bàsics, i la cohesió social i urbana del municipi.

Travessem moments que no són gens fàcils, però és en aquestes circumstàncies quan cal fer apostes decidides. I cal que tots plegats, ciutadania i Ajuntament, anem de la mà per fer d’Alella un poble millor on viure i relacionar-se.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s