Avançar en la gestió compartida

El dimecres 23 de febrer els tres candidats d’ERC a les eleccions municipals d’El Masnou, Jaume Oliveras, de Teià, Emma Peiró, i d’Alella ens vam comprometre a avançar en la gestió compartida dels tres pobles amb els objectius de la millora en la eficiència de la gestió, la compartició de recursos i finalment l’oferta de serveis de major qualitat per als nostre veïns. El document presentat és el següent:

La Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià, va néixer de la necessitat d’oferir determinats serveis a tota la població que, cada un dels municipis de manera separada no podia posar en marxa, ja fos per manca de recursos econòmics o humans, com per manca d’espais.

Fer propostes de gestió compartida ens ha obert un horitzó de possibilitats. La deixalleria en va ser el primer exemple. Però també altres propostes en les quals hem treballat conjuntament aquests darrers anys, com ara el Centre d’Informació i Recursos per a la Dona, el Centre d’Informació per a Treballadors Estrangers, el suport a emprenedors o el Programa de Qualificació Professional, ens han proporcionat bones experiències.

Després de molt de temps d’impuls conjunt, en aquest cas liderat per Teià, i d’aposta ferma per potenciar la promoció del nostre territori ara fa un any i mig entraven en funcionament el Centre d’Acollida Turística i el Parc Arqueològic Cella Vinària. L’any passat completàvem el procés traslladant la gestió del complex a la Mancomunitat de Serveis. Aquesta aposta ha donat una nova perspectiva a la proposta inicial.

Al voltant d’aquesta idea clau de governar, de gestionar serveis entre els tres pobles, neixen les Propostes per avançar en la gestió compartida d’Alella, El Masnou i Teià. Gestió mancomunada amb l’objectiu d’unir esforços i de compartir recursos, i per tant, de reduir costos i d’oferir uns serveis més variats, més eficients i de major qualitat.

Ara és el moment de reforçar els serveis vinculats a la promoció del territori: des del turisme, amb l’impuls de la Cella Vinària, del Consorci de la DO Alella i del Parc de la Serralada Litoral. Potenciant i afavorint la promoció econòmica: amb el foment de l’activitat econòmica a través dels centres de negocis, el comerç i la producció ecològica.

Cal potenciar la mobilitat amb un transport interurbà que ofereixi solucions al problema de mobilitat entre els tres municipis, especialment entre els més joves i les persones grans. La mobilitat natural entre Alella, El Masnou i Teià, provocada pel fet de compartir territori i serveis (com ara els centres d’atenció primària, els serveis educatius, l’oci nocturn, el transport de rodalies…), és un dels aspectes que requereix d’un important esforç i convenciment per part dels tres municipis.

Cal potenciar també l’àrea d’atenció a les persones, des dels àmbits de l’esport, la cultura, l’educació, els serveis socials i la sanitat. Àrea en la que caldrà fer una primera posada en comú dels diferents equipaments i serveis per valorar aquesta necessitat de gestió conjunta.

Els nostres municipis mantenen vincles històrics i socials, es relacionen entre ells, conviuen i comparteixen territori. En un moment econòmic com l’actual que ens obliga a reorganitzar els serveis municipals, és quan cal apostar per la gestió mancomunada, quan cal apostar pels serveis compartits, quan cal fer una aposta valenta i amb convenciment per un govern dels 3 pobles.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s