Alella és diferent. El Full 276

Una de les notícies destacades d’aquest estiu ha estat la situació econòmica i financera dels ajuntaments de Catalunya i per extensió de tot l’Estat espanyol. Alts percentatges d’endeutament, eterns terminis de pagament a proveïdors, reducció o eliminació de serveis, pujada d’impostos… han estat expressions que ens han acompanyat aquestes setmanes.

La gestió econòmica duta a terme els darrers anys a l’Ajuntament d’Alella ha permès que el nostre escenari a data d’avui sigui diferent. Les liquidacions positives del pressupost municipal dels darrers vuit anys; l’haver fet totes les inversions d’aquest període amb recursos propis, subvencions i aportacions de privats; l’haver reduït a zero l’any 2009 l’endeutament heretat de 2003; i l’ajust i gestió continguda de la despesa dels darrers anys han permès que l’Ajuntament en aquests moments continuï pagant la majoria dels seus proveïdors en un termini aproximat de 60 dies; que disposés, a mes de juny, de 850.000€ d’estalvi per incorporar al pressupost si cal; o que es pugui mantenir el compromís de no apujar la pressió fiscal durant aquest mandat. No hi ha relaxació possible. Cal continuar les polítiques de control i ajust en les despeses i ingressos per tal de seguir fent avançar el nostre poble.

Tot i que la rebreu a finals d’agost, aquesta edició d’El Full l’hem tancada com cada any pocs dies després d’haver acabat la Festa Major. Un any més, i ara sí que ja són uns quants, la paraula que defineix la festa ha estat “participació”. Participació de la gent, que ha sigut molta. I participació també de les entitats del poble, que més vives que mai, proposant i organitzant un munt d’activitats per al gaudi col·lectiu. Ens tornem a retrobar molt aviat, a la Festa de la Verema!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s