No a la venda de Cal Doctor. El Full 278

El sòl públic a Alella és un bé molt escàs. Per aconseguir sòl per a la construcció d’habitatge social s’ha hagut i s’haurà de recórrer a la reclassificació de sòls no urbanitzables amb el que aquesta mesura suposa de renúncia a una part del nostre paisatge. L’actuació pública ha de vetllar perquè el major nombre d’habitatges socials siguin de titularitat pública i de lloguer per tal de garantir-ne la seva permanència i rotació en el temps.

Havent aconseguit el sòl de Cal Doctor per a la construcció de 61 habitatges públics de lloguer, l’Ajuntament va acordar amb la Generalitat de Catalunya la cessió gratuïta del sòl públic municipal perquè aquesta, mitjançant el seu organisme públic de l’Institut Català del Sòl en construís i gestionés l’edificació. En aquest procés es van valorar i descartar d’altres opcions, algunes de les quals reportaven uns ingressos immediats per a l’Ajuntament d’Alella.

El passat dia 20 d’octubre vam ser coneixedors que l’INCASÒL havia posat a la venda la promoció de l’habitatge públic de Cal Doctor, conjuntament amb quatre promocions més del nostre entorn -dues de Teià i dues del Masnou- adduint necessitats econòmiques, això sí, garantint els drets dels actuals llogaters.

La decisió de venda és una manca de lleialtat institucional de la Generalitat de Catalunya i afecta greument la voluntat del nostre Ajuntament. Perquè deixa en mans de privats les condicions d’accés a aquests habitatges perdent-ne la garantia d’igualtat d’oportunitat, i fent possible que finalitzat el termini de vint-i-cinc anys del règim actual, es venguin els 61 habitatges i el nostre poble perdi la seva peça més important d’habitatge social.

És per això que des de l’Ajuntament d’Alella hem instat l’INCASÒL a retirar de la venda de manera immediata la promoció d’habitatge públic de lloguer de Cal Doctor i l’hem advertit que en cas de no atendre la nostra petició emprendrem les accions legals pertinents per tal d’impedir que aquesta venda es produeixi.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s