Sumant voluntats per fer avançar ERC a la regió metropolitana

Esquerra Republicana de CatalunyaDesprés d’una reflexió conjunta amb d’altres companys i companyes del nostre partit  i havent-ho compartit amb els presidents i presidentes comarcals d’ERC de la nostra federació regional, he decidit presentar la meva candidatura a la presidència de la Federació de la Regió Metropolitana de Barcelona. Encapçalo un equip de persones que creu en el nou projecte d’ERC, amb voluntat de contribuir a fer avançar el nostre partit des de l’experiència municipalista i organitzativa, la diversitat i la il•lusió.

El nostre partit s’organitza territorialment en regions. Les comarques del Baix Llobregat, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Maresme i Barcelonès, exceptuant la ciutat de Barcelona, componen la “Regió Metropolitana de Barcelona”. En aquest territori en el qual viuen més de tres milions de persones, s’hi troben 18 de les 25 ciutats més poblades de Catalunya, però també 35 dels seus 132 municipis tenen menys de cinc mil habitants. Una realitat diversa i complexa davant la qual el nostre partit té l’important repte d’incrementar la seva presència i representativitat per tal de ser una força decisiva al nostre país.

Alcalde d’Alella des de 2003 i president comarcal d’ERC al Maresme els darrers quatre anys, la meva relació amb el nostre partit s’inicia l’any 1993 quan com a simpatitzant vaig començar a col•laborar-hi en l’àmbit local formant part de les candidatures municipals de 1995 i 1999. L’any 2000 vaig prendre la decisió d’entrar a militar a ERC, un compromís que aprofundiria l’any següent assumint la presidència de la secció local d’Alella. Iniciàvem aleshores a l’àmbit local un procés de renovació i obertura que ens portaria a la gent d’ERC a presentar-nos a les eleccions municipals de 2003 en coalició amb el col•lectiu ecologista local de La Garnatxa i a mi, a encapçalar aquella candidatura que va guanyar les eleccions. A les darreres municipals vam tornar a sumar voluntats de gent diversa amb el projecte “Junts fem Alella”, que va tornar a ser revalidat per la ciutadania.

Encapçalo una candidatura que es fa seves les paraules que la secretària general del nostre partit va pronunciar al 26è congrés nacional: “És necessari obrir un nou escenari de dissolució de sectors i de les famílies tradicionals, un escenari que clogui una etapa i que posi en valor la pluralitat i la meritocràcia, en què es treballi de valent, amb voluntat positiva i integradora, per tornar a fer d’Esquerra Republicana una força política central, renovada i fresca, al servei de la justícia i la llibertat de les persones i del país. I tant imprescindible com la unitat, és cabdal afrontar una profunda renovació de les maneres de fer política des del partit, que abraci tant la producció de continguts, l’elaboració de propostes i la comunicació política, com, sobretot, les formes, les estructures, la pròpia cultura organitzativa del partit i la seva relació amb el territori, la militància i l’entorn.”

La nostra és una candidatura que supera la cultura estèril de les famílies i que suma esforços de persones provinents d’antigues sensibilitats i que aspira a tenir una única família: la d’Esquerra Republicana de Catalunya. Una proposta que neix del municipalisme, de l’experiència i la voluntat de servei a la ciutadania, com a base de qualsevol projecte polític, i més el d’un partit republicà com el nostre.

La nostre missió per als propers quatre anys serà la d’ajudar el nostre partit a millorar la seva presència als municipis de les nostres comarques. Per aconseguir-ho comptarem amb tothom per tal que entre tots fem del nostre, un partit de majories socials. Volem una Esquerra Republicana de Catalunya forta a la regió metropolitana.

Anuncis

2 thoughts on “Sumant voluntats per fer avançar ERC a la regió metropolitana

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s