L’Estat imposa. El Full 283

El Ple de l’Ajuntament d’Alella va aprovar el 27 d’octubre de 2011 una modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), segons la qual es passava del 0,72 al 0,74% el tipus de gravamen que s’aplica als béns urbans. Aquesta modificació suposava un increment del 2,7% que buscava compensar parcialment la pujada dels costos dels serveis i la caiguda dels ajuts i transferències de la Generalitat i de l’Estat per tal de poder mantenir el nivell dels serveis a la ciutadania.

Posteriorment el Govern de l’Estat va publicar el Reial Decret-Llei 20/2011, de 30 de desembre, que establia un conjunt de mesures per a la reducció del dèficit públic, entre d’altres, un augment del tipus impositiu de l’IBI dels béns urbans del 10% per als exercicis 2012 i 2013 en tots aquells municipis amb revisions cadastrals anteriors a 2002, com és el cas d’Alella.

Aquest increment acumulatiu, extraordinari i sobtat de l’IBI imposat pel Govern de l’Estat, tot i no ser volgut, és d’obligat compliment per part d’aquest Ajuntament.

L’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona (ORGT) va decidir endarrerir el començament del període de cobrament de la primera fracció de l’IBI, que s’havia de començar a fer efectiu a partir de l’1 de març, fins que no s’aclarissin els dubtes generats pel propi Estat respecte delscriteris d’aplicació del RDL 20/2011. Així, els rebuts s’han començat a cobrar el passat 2 d’abril, un cop aclarit el tipus impositiu que s’ha d’aplicar.

Per a l’any 2012 no hi havia cap possibilitat legal d’incidir en el nou tipus impositiu fixat per l’Estat. Per a l’any vinent però, ens comprometem a fer tot el possible per tal d’alleugerir el pes d’aquest augment de l’IBI al contribuent.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s