L’engany de l’Estat. Esquerra Nacional 206

Esquerra Nacional 206A Catalunya els peatges són un dels elements que exemplifiquen amb més claredat el greuge que ve patint de fa molts anys el nostre país. Cert és que les autopistes han estat infraestructures que han facilitat el desenvolupament social i econòmic del nostre país, i que la inversió privada n’ha accelerat la seva concreció i posada en servei. Però aquest argumentari amaga darrera un engany d’Estat.

Mentre a la resta de l’Estat s’han desenvolupat quilòmetres i quilòmetres de vies d’alta capacitat gratuïtes anomenades intencionadament “autovies” per desfigurar-ne la comparació, a Catalunya cada vegada que hem necessitat construir-ne una no ha estat fàcil o ha estat del tot impossible amb recursos públics. Aquest és un dels efectes perversos de l’espoli fiscal que patim com a país. Mentre amb els nostres impostos hem ajudat a finançar infraestructures arreu, per a l’Estat no ha estat cap prioritat invertir a Catalunya, ni la Generalitat ha disposat dels recursos necessaris.

Una altra qüestió són els marges d’explotació de les empreses concessionàries per la gestió d’unes infraestructures que són públiques, però això és un altre engany.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s