Amb el foc no s’hi juga

Des de fa un temps cada setmana se’ns anuncien retallades i pujades d’impostos i taxes per part de la Generalitat i de l’Estat. Però aquesta dinàmica d’improvisació continuada s’està enduent per endavant tot un seguit de consecucions socials. L’educació i la salut haurien de ser intocables. La prevenció contra els incendis també. Aquesta és i ha estat una prioritat per al nostre govern des de fa nou anys. La tipologia del nostre poble, guanyat en bona part al bosc, fa que abans no arribi la calor l’Ajuntament d’Alella destinem els recursos necessaris per tal de minimitzar els riscos davant possibles incendis forestals.

A Alella l’any 2005 vam ser un dels primers municipis de Catalunya a executar les franges perimetrals de protecció, uns espais de vint-i-cinc metres a l’entorn dels barris de muntanya amb la vegetació arbòria reduïda i l’estrat arbustiu esbrossat. Els anys senars fem les franges de tots els barris i els parells, com enguany, les de Nova Alella i Can Comulada.
Val a dir que som un dels únics municipis on l’Ajuntament n’assumeix íntegrament el cost i no el repercuteix als veïns dels barris afectats. A aquesta mesura s’hi sumen d’altres per millorar l’estat de les infraestructures com els treballs que s’han dut a terme de neteja i arranjament de diferents pistes forestals per tal de facilitar l’accés als bombers, o la revisió dels hidrants, punts de càrrega d’aigua.

La vigilància activa durant l’estiu és fonamental, en aquesta tasca tant la Diputació de Barcelona com el Consorci del Parc Serralada Litoral al qual pertanyem doten vehicles i persones.

Volem fer un merescut reconeixement als voluntaris de l’Agrupació de Defensa Forestal, l’ADF d’Alella, que durant tot l’any fan tasques de prevenció però que per aquestes dates intensifiquen la seva dedicació en la vigilància i actuació ràpida davant la possibilitat de qualsevol incendi.

S’han enviat com cada any requeriments als propietaris de les parcel·les no construïdes per tal que les conservin en bon estat i un díptic informatiu a tots els habitatges dels barris de muntanya.

Però més enllà de totes aquestes mesures ens cal comptar amb la col·laboració de tots i cadascun dels veïns i veïnes del nostre poble. Cal que vigilem i posem totes les mesures necessàries per evitar el risc d’incendis i en cas d’avistament de qualsevol columna de fum trucar la Policia Local o el 112. Junts els podem evitar, amb el foc no s’hi juga.

(Escrit del grup municipal d’ERC+SxA a El Full de juliol de 2012)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s