La renúncia a liderar el país

Ahir va ser un dia trist per a Catalunya. Quan les espases estan en alt, quan més ens hi juguem com a societat i com a país, quan calia més audàcia i valentia que mai, el president de tots els catalans va acotar el cap, va demanar que l’Estat rescati la Generalitat amb un terç dels diners que els catalans haurem pagat de més aquest any a l’Estat, però sobretot, va declinar posar-se al capdavant de la ciutadania de Catalunya tot anunciant la seva no assistència a la manifestació unitària de l’onze de setembre.

Artur Mas i CiU van guanyar les eleccions del novembre de 2010 amb la proposta estrella del pacte fiscal, un eufemisme buit de contingut que Convergència pretenia modelar al seu gust per tal d’aconseguir una millora en el finançament de la Generalitat, la que fos, i poder així seguir fent la viu-viu.

A data d’avui però, una part molt important de la ciutadania ha pres consciència de la situació d’injustícia i perjudici que el dèficit fiscal significa, i ja no vol que la tornin a enganyar. La paraula pacte significa acord entre dues o més parts. En aquests moments, per a la majoria de la gent no és creïble que s’aconsegueixi cap pacte amb el govern de l’Estat espanyol. El pacte fiscal és doncs un escenari superat, i l’única alternativa que ens queda com a societat és poder decidir per nosaltres mateixos el nostre futur aconseguint ser, com diu el lema de la manifestació unitària, Catalunya, nou estat d’Europa.

Això sí, Convergència assistirà a la manifestació intentant una vegada més nedar i guardar la roba. Potser aquesta vegada no els sortirà bé.

On serà Artur Mas l’onze de setembre a la tarda? La ciutadania el trobarà a faltar. Mas ha renunciat a liderar el país.

 

Publicat al Diari Gran del Sobiranisme

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s