Corresponsables amb la gent. El Full 289

Al passat ple d’octubre vam aprovar inicialment les ordenances fiscals per a 2013. Aquest moment defineix, en molt, les línies estratègiques per al pressupost municipal de l’any vinent ja que es determina una part molt important dels ingressos dels que disposarà el nostre Ajuntament.

Enguany ho teníem clar. La decisió ha estat la d’abaixar en allò possible la pressió fiscal que s’exerceix des de l’administració més propera a la ciutadania. Entenem que l’increment indiscriminat dels impostos i taxes des de l’Estat i la Generalitat, o la pujada dels preus dels serveis bàsics com l’electricitat o l’aigua, en res afavoreixen la sortida de la crisi econòmica i l’únic que fan és asfixiar encara més unes famílies que en aquests moments, en major o menor mesura, passen per dificultats. L’esforç municipal significa un descens mitjà del 4,2% de la pressió fiscal municipal sobre una família tipus. Anunciem també que abans de finals d’any aprovarem una línia d’ajuts per tal d’alleugerir part d’aquest impacte fiscal sobre les persones i famílies amb més dificultats.

Aquesta decisió, com dèiem, marca el pressupost municipal per a 2013. La podem prendre perquè l’estat econòmic i financer del nostre Ajuntament ho permet. Però també ens obliguem a reajustar algunes despeses, a trobar alternatives més econòmiques a serveis que veníem oferint fins a la data, i a posar en valor serveis no obligatoris que fins ara estaven molt subvencionats per part de l’Ajuntament. I tot això amb l’objectiu de mantenir aquesta situació òptima.

Tot i ser un poble privilegiat, la crisi també afecta molts de nosaltres, veïns i veïnes d’Alella. L’Ajuntament, una vegada més, serà al costat de la seva gent.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s