Suport a decidir el nostre futur. El Full 290

El Full 290El passat 25 de novembre 5.301 veïns i veïnes d’Alella, tres de cada quatre amb dret a vot, es van expressar sobre el futur del nostre país. A Catalunya la participació va ser del 69,56%, la més elevada a unes eleccions al Parlament. Una participació que dóna encara més legitimitat als resultats d’aquestes eleccions. Les conclusions a Alella, com a Catalunya, són clares:

El 77,88% dels votants d’Alella va donar suport a les formacions polítiques que estan a favor de la possibilitat que la ciutadania de Catalunya sigui consultada sobre si hem d’esdevenir un nou Estat. El 71,28% dels alellencs i alellenques van votar les formacions, CiU, ERC-Cat Sí, ICV-EUiA, CUP i SI, que donen obertament suport al dret a decidir, a les que cal afegir el 6,20% de vots al PSC que també recolza la consulta amb condicions. Per contra, el 18,87% de la ciutadania d’Alella va votar les formacions, PP i C’s, que s’han manifestat clarament en contra d’aquesta possibilitat.

 El 64,79% de la ciutadania d’Alella va recolzar els partits que advoquen per tal que Catalunya assoleixi la independència i es constitueixi en Estat. Aquest és el suport que van rebre CiU, ERC-Cat Sí, CUP i SI. El 12,69% dels veïns i veïnes del nostre poble van votar per les formacions, ICV-EUiA i PSC, que proposen una relació federal amb l’Estat Espanyol, i un 18,87% pels partits que defensen el model actual, PP i C’s.

El poble d’Alella, com també la ciutadania de Catalunya, s’han manifestat obertament per l’exercici del dret a decidir. Negar-ne la possibilitat és qüestionar els principis de la democràcia en si mateixa. Alhora, s’ha pronunciat de manera clara donant suport als partits que volen que Catalunya esdevingui un nou Estat a Europa. Que ningú ens abarateixi els somnis.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s