Un acte de sobirania fiscal. El Full 292

elfull292Ens trobem en una situació en què està en qüestió la continuïtat de l’estat del benestar i qualsevol possibilitat de sortir-nos-en de l’actual crisi com a societat. La conjuntura econòmica negativa d’arrels internacionals, però també amb importants components locals, n’és una de les responsables, però no l’única.

L’altre condicionant que afronta Catalunya és la premeditada i contínua asfíxia econòmica i financera duta a terme per l’Estat espanyol: El dèficit fiscal que l’any 2009 va ser de més de 16 mil milions d’euros; el deute de l’Estat amb la Generalitat xifrat en més de 8 mil milions; la injusta distribució de la capacitat de generar dèficit públic entre les diferents administracions, que per a la Generalitat significarà passar del 1,5% al 0,7% del PIB; les actuacions del govern central per impossibilitar nous ingressos per a la Generalitat; o la manca d’inversions en infraestructures, entre d’altres.

L’Onze de Setembre vam encetar un procés de transició nacional ple d’incerteses però alhora molt il·lusionant. Aquest procés requerirà d’accions, demostracions i gestos per part de moltes persones. Alguns petits i d’altres de més grans. A l’Ajuntament vam decidir de fer-ne un. Vam decidir fer l’ingrés dels impostos d’àmbit estatal a l’Agència Tributària Catalana.

Aquest no és, en cap cas, un exercici d’insubmissió fiscal. L’Ajuntament d’Alella compleix escrupolosament amb les seves obligacions tributàries. Aquest és un acte de sobirania fiscal.

Amb aquesta actuació manifestem la nostra voluntat que sigui l’Agència Tributària de Catalunya qui recapti i gestioni tots els tributs dels catalans i catalanes. Volem que aquest fet que avui és excepcional, en breu sigui un acte de normalitat. Animem els empresaris, autònoms, professionals, i d’altres administracions locals a donar el mateix pas.

Si molts ho volem, ningú no ens podrà aturar.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s