Les antigues Escoles Fabra. El Full 295

L’anyEl Full 295 1.933 Ferran Fabra i Puig, Marquès d’Alella, donà el sòl i feu construir les Escoles que portarien el seu nom. La Segona República tot just feia tres anys que s’havia proclamat, tenint com a un dels seus eixos fonamentals acabar amb l’analfabetisme, tot promovent un sistema educatiu universal, laic, lliure i obligatori. El 5 de gener de 1935 s’inauguraven les Escoles Fabra.

Durant 76 anys aquest edifici ha estat l’escola pública d’Alella. El creixement demogràfic va fer necessària la construcció de l’edifici del Bosquet i, finalment l’any 2011, es va poder cloure un llarg període reivindicatiu de la comunitat educativa amb la posada en funcionament de la darrera ampliació.

Començàvem aleshores a definir-ne el seu futur. La premissa era respectar la voluntat del seu donant: uns usos vinculats a la formació dels veïns i veïnes d’Alella. Un any i mig més tard, i després d’una adequació i actualització de l’edifici aquest mes d’abril ha obert les seves portes per continuar al servei de la nostra ciutadania.

Amb una planta dedicada a l’educació on es donarà cabuda a l’Espai Actiu, a la nostra escola d’adults, amb ja més de deu anys de vida i al Programa de Qualificació Professional Inicial, una segona oportunitat per als joves que han deixat l’institut i que troben en aquest curs l’oportunitat d’aprendre un ofici i reenganxar-se al sistema educatiu.

L’altra planta acull l’Espai Jove, on es concentren tots els espais i serveis dedicats als nostres joves, un punt que vol ser referent i que oferirà oci però també assessorament i acompanyament en aquest període de transició personal.
Les antigues Escoles Fabra també acolliran l’Esplai Guaita’l d’Alella, l’entitat del nostre poble dedicada a l’educació en el lleure.
Comença una nova vida per a un dels equipaments més emblemàtics del nostre poble. Amb el mateix esperit de sempre, una aposta de futur i servei per a Alella.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s