Junts segim fent Alella! L’Esquerra Informa 19

li19A la cruïlla del mandat, després de dos anys de govern municipal composat pels sis regidors i regidores d’ERC + Sumem per Alella i la regidora del PSC, us fem arribar aquest butlletí per fer balanç del compliment dels compromisos que vam adquirir amb la ciutadania a les darreres eleccions municipals de 2011.

Fa 10 anys que sóc alcalde d’Alella i són moltes les actuacions que els successius equips de govern hem liderat per a la millora de la qualitat de vida de tots els alellencs i alellenques. I això ho hem fet canviant les formes, el tarannà i la proximitat dels electes amb la ciutadania. Per a aquest mandat ens plantejàvem consolidar i donar continuïtat als diferents serveis i millores aconseguides els anys anteriors i poder tirar endavant diferents projectes que facin d’Alella un millor poble per a viure-hi.

La situació econòmica actual ens fa ser més curosos i exigents que mai en la gestió eficient dels recursos municipals. Tot aquest temps hem anat traient punta al llapis per tal d’ajustar la despesa. Algunes mesures d’estalvi petites en l’import, però amb voluntat exemplificant dutes a terme, han estat la congelació de les retribucions als càrrecs electes, a nivells de 2003, i la reducció de les aportacions als grups municipals.

La gestió municipal d’aquests darrers anys ha estat bona. Això ens ha permès arribar fins aquí amb un Ajuntament sanejat econòmicament i financera. Conscients del moment, i de la salut de les finances municipals, vam decidir posar-nos novament al costat de la gent i per a 2013 abaixar un 20% l’impost sobre vehicles i la taxa sobre els guals i un 2,4% l’IBI. Abans de finals d’any llançarem una línia d’ajuts econòmics per reduir l’impacte de l’IBI sobre diferents col·lectius. Tenim la ferma voluntat política de continuar abaixant la pressió fiscal els propers anys.

I és en aquest context que, amb molta tristesa, hem hagut de posposar fins a moments millors la construcció del nou equipament soci-cultural del Casal en l’àmbit de Can Calderó. Havent pres aquesta decisió, estem treballant per tirar endavant un pla B de la mà del Casal d’Alella amb una inversió menys ambiciosa però que ens doti d’una sala polivalent en condicions.

L’arribada de la fibra òptica fins a totes les llars d’Alella per dotar-les d’una connectivitat a Internet d’alta velocitat va endavant. La inversió prevista requerirà de la col·laboració pública i privada. En aquests moments estem redactant el projecte executiu, i estimem que a finals de 2014 es podran connectar les primeres llars.

Un altre dels temes importants de la primera part del mandat ha estat el de trobar un consens polític i ciutadà per tal d’aconseguir que la Torre del Governador, una propietat en mans privades, tingui futur. Afrontem el repte de fer tot allò que estigui en les nostres mans per aconseguir que s’hi implanti un projecte que li retorni el seu esplendor.

A nivell nacional estem vivint un moment històric. És per això que des de l’Ajuntament d’Alella estem liderant l’exercici de la sobirania fiscal a Catalunya ingressant l’IVA i IRPF a l’Agència Tributària Catalana com a mostra de la nostra voluntat que sigui la Generalitat qui recapti i gestioni els nostres impostos. L’estelada oneja a Can Lleonart i hem aprovat mocions de suport al procés, la darrera adherint-nos al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. A nivell local també estem impulsant la commemoració del tricentenari 1714-2014.

Continuarem avançant, ambicionant allò millor per a Alella amb perseverança, audàcia, rigorositat, dedicació, proximitat i transparència. Perquè ara, més que mai, hem de seguir construint el poble i el país que volem.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s