No ho aconseguiran. El Full 302

elfull302El dijous 19 de desembre el Congreso de Diputados va aprovar la Ley de Racionalización y Sostenibilidad de la Administración Local, el major atac a l’autonomia local, a la capacitat de decidir i fer dels ajuntaments, des del restabliment de la democràcia a l’Estat espanyol.
Els principals perjudicats d’aquesta nova llei serem tota la ciutadania. Aquesta norma qüestiona tots els serveis que es presten des de l’Ajuntament, en prohibeix alguns i n’allunya el centre de decisió d’altres.
L’excusa del govern de l’Estat per a aquesta recentralització és la crisi econòmica i una suposada mala gestió municipal. Però, més enllà d’alguns casos concrets, això és fals. La suma de l’endeutament del conjunt d’ajuntaments no arriba al 4% de tot el deute públic, i cal tenir en compte que l’ajuntament de Madrid n’és responsable d’una quarta part. Pel que fa al dèficit públic, això és els diners que les administracions es gasten de més dels que ingressen, els ajuntaments són responsables del 4,5%. Mentre tant, l’administració de l’Estat, la única que no es reforma, és la principal responsable del deute i dèficit públics amb un 75% i un 60% respectivament.
L’Estatut de Catalunya estableix per a la Generalitat la competència exclusiva en matèria de règim local. No en van tenir prou amb retallar des del Tribunal Constitucional l’Estatut votat pel poble de Catalunya. Des de l’Estat simplement no el respecten i se’l salten.
Encetem un any transcendental per al nostre país. Un any il·lusionant ple de reptes que requerirà el millor de tots nosaltres. La legitimitat democràtica i la justícia social hauran de prevaler per damunt de la legalitat vigent.
A l’Ajuntament d’Alella no gestionem. Nosaltres governem. Hem estat, som i serem al costat de la nostra ciutadania malgrat les lleis injustes.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s