Invertir per estalviar. El Full 303

Al pressupost elfull303municipal de 2014, aprovat inicialment pels grups municipals d’ERC+SxA, CiU, PSC i PP, vam aprovar una inversió a l’enllumenat públic municipal d’uns 1,6 milions d’euros. Durant els darrers anys hem anat millorant tant la infraestructura lumínica en alguns llocs on era obsoleta com fent actuacions parcials d’eficiència. L’any passat però, vam encarregar una auditoria d’eficiència i seguretat de tot l’enllumenat públic d’Alella que ens ha portat a prendre aquesta decisió. Durem a terme la inversió amb un doble objectiu: el primer és substituir els sectors en pitjor estat; Alella Parc, Can Sors i Verge de la Mercè veuran com s’actualitzen els seus fanals. El segon objectiu és el de millorar l’eficiència energètica de tot l’enllumenat del poble, produint d’una banda un estalvi de la factura elèctrica que l’Ajuntament ha de pagar i de l’altra una reducció de l’empremta ecològica del nostre poble.
Una operació financerament sostenible. Destinant un màxim de 970.000 euros en la millora de l’eficiència, aconseguirem un estalvi mínim de 150.000 euros anuals. I diem mínim perquè davant el més que previsible augment del cost de l’electricitat, reduirem futurs increments. El cost de l’electricitat representa gairebé el 5% de pressupost ordinari municipal, 471.000 euros l’any 2013, i en reduirem una tercera part.
Aquest govern des de fa ja alguns anys executa polítiques d’estalvi, ajustant al màxim el pressupost, sense haver d’eliminar ni reduir la qualitat dels serveis que oferim a la ciutadania i que a més ens han permès rebaixar els impostos l’any passat i enguany.
En darrer lloc, volia aprofitar aquestes línies per agrair públicament a totes les persones que van col·laborar en l’extinció de l’incendi iniciat al terme municipal de Tiana el passat 26 de gener a Can Comulada, i molt especialment als Bombers i els voluntaris de l’Associació de Defensa Forestal.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s