L’estabilitat pressupostària. El Full 304

elfull304Tant que diuen que no es pot tocar, el 27 de setembre de 2011, i després d’un únic mes de tramitació, PP i PSOE van aprovar la modificació de la Constitució espanyola per tal d’introduir un nou principi: l’estabilitat pressupostària. Es donava així el màxim nivell normatiu possible dins de l’ordenament jurídic a aquest principi per a les administracions públiques.
Doncs bé, a l’Ajuntament d’Alella l’hem trencat aquest principi. I ho hem fet per dues vegades. La primera, en l’aprovació del pressupost per a 2014 en plantejar la inversió en l’enllumenat públic que us explicava el mes passat en aquest mateix espai. I la segona, en la liquidació del pressupost municipal de 2013. Un exercici que per onzena vegada consecutiva hem liquidat econòmicament en positiu. I hem trencat l’estabilitat pressupostària per l’esforç inversor que vam fer. N’han estat responsables les obres que vam començar l’any passat i que finalitzaran aquest mes de març com la repavimentació de la riera Coma Fosca, el nou espai públic a Can Sors i la millora de les instal·lacions de la pista d’atletisme; o la construcció dels habitatges públics del carrer Canonge que està en marxa o les properes obres de connexió per a vianants entre el passeig de la riera i el camp de futbol.
Totes aquestes millores per al nostre poble i l’activitat econòmica que hem generat i generarem, fins i tot la inversió en la millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat públic que comportarà un estalvi econòmic per a l’ajuntament, ens han portat a trencar-lo. Paradoxalment, aquest fet, si apliquéssim al peu de la lletra la nova Ley de Racionalización i Sostenibilidad de la Administración Local, podria afectar de manera molt seriosa els serveis que com a ciutadania rebem del nostre ajuntament. Però això no ho permetrem.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s