El foc. El Full 306

Enguany fa vint anys del darrer gran incendi a Alella. Una  efemèride que ens ha de fer prendre consciència del risc que té viure a tocar del bosc.

elfull306Ara estem més preparats per afrontar un incendi que no pas  aleshores. Executem les franges de protecció de vint-i-cinc metres al voltant de tots els barris de muntanya, tenim una xarxa d’hidrants que es revisa cada any i que enguany comptarà amb un punt més a la part alta de Can Comulada, es fan actuacions periòdiques de manteniment dels camins forestals, i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el Parc Serralada Litoral es posen en funcionament preventius de vigilància durant els mesos de major risc. Des del govern hem revisat els protocols d’actuació per donar una millor resposta, en les properes setmanes farem un esforç per millorar la senyalització d’accés al bosc per als bombers, i ja fa temps que estem treballant per constituir una ADF pròpia, amb els propietaris forestals i els voluntaris amb els que ja compta Alella, que pugui estar més i millor dotada.

Continuem treballant per reduir les conseqüències d’un possible incendi forestal, conscients però que també en aquest tema el “risc zero” és impossible d’assolir.

En aquesta edició especial d’El Full hem adjuntat a la seva part central un quadern de vuit pàgines sobre com actuar davant d’un incendi. Us demanem que el llegiu, separeu i guardeu en algun lloc on el pugueu tenir sempre a mà.

Per acabar, voldria disculpar-me per la informació que vaig traslladar en aquest espai el darrer mes respecte del percentatge de llars que ja tenien la possibilitat de connectar-se a fibra òptica amb Telefonica. Un alt responsable de la pròpia empresa em va facilitar una dada que s’ha demostrat errònia i que jo, per la seva rellevància, em vaig afanyar a donar. En aquests moments la companyia segueix desplegant la seva xarxa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s