De la responsabilitat a la incoherència.

20140612-001603-963939.jpgEl mes passat explicàvem la nostra posició sobre l’aprovació provisional del nou planejament urbanístic que definirà el model de poble dels propers quinze o vint anys. Després de prop de deu anys de liderar aquest procés, durant els dos mandats anteriors amb La Garnatxa, ens acostem a l’aprovació definitiva. Un document d’aquesta transcendència requereix del màxim consens, i és responsabilitat dels qui el lideren d’aconseguir-lo. L’aprovació provisional al ple del 22 de maig va comptar amb el vot favorable de 12 dels 13 regidors i una abstenció.

Volem reconèixer al PSC el suport i la participació en la redacció del POUM durant tot aquest temps des de dins del govern. Destaquem la posició de CiU amb qui, després de les importants diferències que vam mantenir durant el mandat 2003-2007 sobre l’urbanisme a Alella, el següent mandat van posar-se a treballar des de l’oposició. L’entrada a govern de CiU ara fa mig any té relació també amb la voluntat d’aprovació del POUM. Volem destacar també el paper del portaveu del PP de qui en els temes importants de poble hem pogut comptar amb la seva col·laboració i suport, més enllà de les diferències ideològiques òbvies. I tots aquests grups i persones avantposant l’interès general per damunt de l’interès particular.

Menció a part es mereix Gent d’Alella. Durant els seus set anys d’existència han estat qüestionant el projecte. Han criticat que el POUM sacrifiqui 1,5 hectàrees de vinya però han votat per dues vegades els anys 2008 i 2012 contra l’ampliació en 300 hectàrees de l’Espai d’Interès Natural al nostre terme municipal. Han qüestionat el nombre de nous habitatges que proposa el POUM a 15 anys vista mentre plantejaven l’any 2008 una Àrea Residencial Estratègica, un model d’urbanisme ultraràpid i molt intensiu proposat per la Generalitat aleshores. L’any 2011 va ser l’únic grup municipal que va votar en contra a l’aprovació inicial del POUM. A la darrera edició d’El Full el seguia qüestionant. Al darrer ple, la portaveu de Gd’A estava fent una intervenció contrària al document quan, per sorpresa de tots, va fer una pirueta i va votar-hi a favor. Tan o més desconcertant va ser l’argumentació i votació del segon regidor de Gd’A qui es va abstenir i va abandonar la sala de plens quan encara quedaven per tractar dos punts de l’ordre del dia. Gd’A ha demostrat que no té projecte ni model per a Alella, ni la mínima coherència exigible a aquells que vulguin representar la ciutadania.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s