La televisió asfixiada. El Full 310

elfull310L’asfíxia financera a la que l’Estat espanyol sotmet la Generalitat de Catalunya ens afecta a tots i cadascun dels ciutadans del nostre país. La patim en molts àmbits de la nostra vida quotidiana, i en especial i de manera molt descarnada en l’educació i la sanitat públiques, dos dels pilars de l’estat del benestar. Els ajuntaments, que som l’administració més propera a la ciutadania, també la patim amb endarreriments en les transferències i en una reducció dràstica de les línies d’ajut econòmic com per exemple en la llar d’infants municipal Els Pinyons.
Aquesta asfixia ha arribat també fins als aparells de televisió dels veïns i veïnes d’Alella. Una qüestió molt més prosaica però que afecta directament la nostra vida diària. El passat diumenge 28 de setembre a mitja tarda el repetidor del Turó de les Monges propietat d’Abertis Telecom, i cap al qual apunten dues terceres parts de les antenes de televisió del nostre poble, va deixar de funcionar fruit de la tempesta que va caure.
El servei no es va recuperar fins dilluns al migdia i algun canal fins dimecres. Prop de 18 hores amb talls intermitents en la senyal de televisió, un servei que tots donem per assegurat. Demanades les explicacions a Abertis ens van traslladar que el servei d’atenció als ajuntaments i la qualitat del servei de resposta a incidents ha baixat perquè la Generalitat ha hagut de retallar la despesa que hi destinava.
Des de l’Ajuntament els hem demanat la possibilitat d’assumir un increment de la qualitat del servei pagant nosaltres, igual que ja vam assumir econòmicament durant un temps l’arribada per avançat de la TDT a Alella. El més possible és que sigui que no, però estem esperant resposta.
I mentrestant, sent el pressupost ordinari de l’Ajuntament de 10,5 milions d’euros, el dèficit fiscal que aplica l’Estat espanyol als veïns i veïnes d’Alella és d’uns 34 milions d’euros cada any. Sobren les paraules.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s