Fem números, planegem accions. El Full 320

elfull320Aquestes setmanes estem treballant els documents que determinaran allò que com Ajuntament farem l’any vinent i el full de ruta de tot el mandat: el pressupost i el Pla d’Actuació Municipal.

El passat ple d’octubre vam aprovar provisionalment les ordenances fiscals per a 2016. És a les ordenances on es fixa la política fiscal, i després de tres anys de baixada de la imposició, enguany els ajustos promoguts es fan per tal de mantenir el nivell d’aquest 2015. Com els darrers dos anys, aquest mes de novembre, s’obre el termini de sol·licitud dels ajuts específics referenciats a l’import de l’IBI dirigits a majors de 65 anys, famílies nombroses i monoparentals amb alguna modificació per tal d’ampliar-ne els possibles beneficiaris. Els destinats als menors de 35 anys no van rebre cap demanda l’any 2014, i per això hem decidit reformar-los i reconvertir-los en ajuts a lloguer a partir de 2016.

En paral·lel, estem elaborant el pressupost municipal per a l’any vinent, fent números per millorar i incrementar  l’eficiència dels diferents serveis i dimensionar les inversions, tenint molt present que haurem d’aixecar les parets del nou Espai Cultural entre el carrer Santa Madrona i Can Patatina. Amb el projecte aprovat definitivament, al proper ple de novembre n’adjudicarem les obres perquè comencin els treballs a inicis de 2016.

El Pla d’Actuació Municipal, el document estratègic que determinarà l’acció del govern per a aquest mandat va avançant. El passat 25 d’octubre va finalitzar el termini per tal de poder fer aportacions ciutadania, entitats i grups municipals. Han estat diverses les persones i entitats que han dit la seva així com dos dels quatre grups municipals de l’oposició. Ens disposem ara a valorar totes les idees i suggeriments per tal de tancar i aprovar definitivament el PAM dintre d’aquest any.

Una acció de govern de poca visualització en l’immediat però de molt llarg recorregut.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s