Més oberts a la ciutadania. El Full 322

elfull322Aquest serà un mandat marcat per la voluntat política d’aprofundir en la participació ciutadana i la transparència.

A l’escrit del mes d’octubre us parlava de l’aprovació inicial per part de la Junta de Govern del Pla d’Actuació Municipal, el document estratègic de planificació, que recull els objectius, projectes i les accions més rellevants que configuraran l’acció del Govern municipal per al mandat 2015-2019. Al Ple del 22 de desembre vam aprovar definitivament el PAM amb els vots favorables d’onze dels dotze regidors i regidores presents. Entremig de les dues aprovacions es va obrir un període de tres setmanes per poder fer-hi aportacions del que van participar set ciutadans, tres entitats i dos dels quatre grups municipals a l’oposició, amb els qui es va parlar i es van acabar introduint part de les seves propostes.

El 15 de desembre es va constituir i es va informar del PAM al Consell de Poble, un nou espai de participació format per representants de totes les entitats del poble, dels consells municipals participats per la ciutadania com són el de Cooperació Internacional i l’Escolar i per tots els electes locals.

I el proper 18 de gener es convocarà la primera Audiència Pública per explicar a tota la ciutadania el PAM, els pressupostos i les ordenances fiscals per a 2016. Tant el Consell de Poble com les Audiències Públiques són espais de nova creació, recollits al Reglament de Participació Ciutadana que vam aprovar al final de l’anterior mandat.

Entre els mesos de novembre i desembre hem dut a terme un concurs d’idees per tal d’instal·lar un conjunt escultòric al giratori de la riera Coma Fosca del que també hem volgut que la ciutadania pogués dir la seva sobre quina preferència tenien de les tretze propostes presentades per onze artistes. Finalment la guanyadora va ser l’escultura presentada per l’alellenca Fili Plaza, que va ser la primera opció dels 161 veïns i veïnes que van participar i la tercera de les opcions més valorades pel jurat.

Per acabar avançar-vos que durant el primer trimestre de l’any crearem el Portal de Transparència de l’Ajuntament i l’espai web de seguiment del PAM. Nous temps, nous reptes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s