Comandament i empatia. El Full 325

el_full_325_abrilLes darreres setmanes s’ha produït un fet que, sense ser nou a Alella, ha generat preocupació i alarma social entre molts veïns i veïnes. L’ocupació de tres habitatges a barris d’Alella de Mar.

Aquest cas és excepcional pel nombre de persones i per la causa que l’ha produït: L’amenaça de mort rebuda per aquestes persones si no marxaven de casa seva. Aquesta situació no és exclusiva d’Alella. La compartim amb més d’una vintena de pobles i ciutats de l’entorn metropolità. També és excepcional perquè malgrat que les tres cases estaven buides  i no eren l’habitatge habitual, dos eren de propietat de particulars.

L’Ajuntament des del primer dia ha estat actuant davant  d’una situació polièdrica, de solució complexa i que la seva resolució definitiva està fora de l’àmbit i abast municipals. La legalitat, i el seu compliment, limita a mínims el marge d’actuació de l’Ajuntament. 

Segons el diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans l’empatia és la facultat de comprendre les emocions i els sentiments externs per identificació amb un grup o individu amb que hom es relaciona.

Empatitzem amb les dues persones que s’han vist sostretes  temporalment de les seves propietats. Empatitzem amb els veïns dels entorns de tots els habitatges ocupats a Alella, actualment fins a 12 d’uns 3.800, per les distorsions que puguin patir en la seva vida habitual. Estem al costat dels veïns. Evidentment. Condemnem les ocupacions. Òbviament. Però també empatitzem amb les persones que van haver de sortir de nit de casa seva deixant enrere la seva vida per un fet del que no en són responsables.

Perquè Alella no és un poble de persones intolerants. Alella som un poble de persones amb valors, obert i solidari. Ens volem així.

La solució no és senzilla ni potser immediata. Des de l’Ajuntament seguirem comandant la resposta a aquesta situació, fent tot el possible per tal de resoldre-la. Com sempre hem fet.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s