De les ocupacions. El Full 327

A El Full del mes d’abril aquesta editorial es titulava «Comandament i Empatia». L’escrit començava així: “Les darreres  setmanes s’ha produït un fet que, sense ser nou a Alella, ha  generat preocupació i alarma social entre molts veïns i veïnes. L’ocupació de tres habitatges a barris d’Alella de Mar”. El 13 d’abril celebràvem una audiència pública amb prop de  200 persones per tal d’explicar la realitat legislativa, els fets succeïts, la situació de les ocupacions a Alella, les actuacions dutes a terme fins a la data per part de l’Ajuntament i les mesures a emprendre.

Des d’aleshores ens hem trobat dues vegades amb representants veïnals i s’ha creat l’embrió del que serà el futur Consell de Barris. Amb una ordre judicial, Mossos d’Esquadra van dur a terme el desallotjament de l’habitatge ocupat al febrer a Can Teixidó. S’ha produït la desocupació de dos habitatges a Verge de la Mercè i tancat per part de la propietat tots els accessos a l’habitatge que fins a primers d’any havia estat ocupat a La Serreta. L’Ajuntament ha creat un servei d’assessorament jurídic per les persones que es poguessin veure afectades per l’ocupació d’un habitatge de la seva propietat, s’ha començat la creació d’un cens d’habitatges buits per tal de poder dur a terme polítiques d’habitatge social, hem redactat el díptic informatiu que es reparteix amb aquest butlletí, i contractat els serveis d’un advocat per estudiar les possibles actuacions davant les ocupacions d’habitatges propietat de empreses liquidades. També s’ha procedit a tallar el subministrament d’aigua als habitatges ocupats sense menors i s’han denunciat els fraus detectats a les companyies d’electricitat i gas, que ja hi han actuat.

Com deia al final de l’escrit del mes d’abril “La solució no és senzilla ni potser immediata. Des de l’Ajuntament seguirem comandant la resposta a aquesta situació, fent tot el possible per tal de resoldre-la. Com sempre hem fet”. I com continuem fent.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s