Can Calderó

Les obres delfull338e l’àmbit de Can Calderó estan a punt d’acabar. Les properes setmanes s’obriran el nou carrer i els aparcaments públics. La introducció a darrera hora d’un ajust per part del departament de carreteres de la Generalitat farà que el carril d’espera a la carretera per facilitar el gir a l’esquerra en sentit descendent entri en funcionament unes setmanes més tard.

Aquests habitatges provenen d’una modificació urbanística aprovada l’any 2001. El juny de 2003 assumíem el govern ERC+La Garnatxa, i a la tardor vam iniciar un procés de negociació amb la propietat que ja tenia uns drets adquirits, per tal de millorar allò que podien haver començat a construir ja aleshores.

D’aquella negociació, el nombre d’habitatges ha acabat passant de 43 a 56. A canvi, l’Ajuntament d’Alella ha aconseguit:

· El sòl necessari per a l’ampliació de l’Escola Fabra, i la seva cessió anticipada l’any 2009 (aquesta s’hauria d’haver fet l’any 2015), que va permetre iniciar les obres de l’escola l’any 2010. Més endavant hauria estat impossible degut a la crisi.

· Una millor solució viària que la prevista inicialment que connectarà amb el carrer Les Heures i una nova connexió per a vianants fins a les escoles.

· Que l’Ajuntament no hagi hagut de posar ni un euro per a la construcció del nou vial, com si passava amb l’acord del 2001.

· Millorar la implantació dels edificis que ha permès mantenir visible la pràctica totalitat de la façana de l’Alella Vinícola i de Can Calderó.

· Multiplicar per tres l’espai previst per a l’aparcament. Disposarem de prop de 130 noves places d’estacionament.

· I l’Ajuntament ha obtingut un aprofitament econòmic de 1.452.000 euros. El 2015 vam rebre un 15% que es va destinar a inversions, i el 2017 rebrem el 85% restant que servirà per finançar part de les obres del nou Espai d’Arts Escèniques i les obres de millora del Camp d’Esports Municipal.

La modificació de l’entorn de Can Calderó es va produir ja fa més de 15 anys. La negociació produïda entre els anys 2003 i 2006 va endarrerir el seu desenvolupament i ha millorat considerablement allò que el poble d’Alella ha acabat rebent en compensació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s