Democràcia en estat pur. El Full 341

I vam votar! El passat diumenge 1 d’octubre es va celebrar el referèndum d’autodeterminació de Catalunya.

Les condicions eren del tot adverses, amb un Estat en contra, perseguint urnes i paperetes, detenint funcionaris i responsa- bles polítics de la Generalitat, amenaçant alcaldes, trepitjant els drets civils i polítics fonamentals. Malgrat tot això, el diu- menge vam obrir els col·legis electorals amb les urnes i les paperetes a punt perquè la gent pogués votar.

Molta gent ja era allà abans de les sis del matí per tal de garantir que a les nou es poguessin obrir els col·legis. Molta. I malgrat els atacs informàtics contra el sistema de cens uni- versal, i les imatges que arribaven de tota Catalunya d’agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil colpejant de manera desmesurada persones que amb actitud de resistència pací- fica defensaven els col·legis i les urnes, la gent va fer cues que en alguns casos van ser de més de tres hores. Gent jove, gent molt gran. Més de 4.000 persones vam votar a Alella.

I quan els rumors afirmaven que els cossos de seguretat es- panyols venien a Alella, la gent va decidir que es quedava a defensar les urnes i els vots, sent plenament conscients que assumien un risc molt important per a la seva integritat físi- ca. Per sort, no van arribar a venir.

El recompte es va dur a terme, i va donar un resultat de 3.818 vots afirmatius i 240 vots negatius. Un resultat similar al de la majoria de pobles i ciutats de Catalunya que, malgrat totes les circumstàncies, és vinculant políticament.

Tots hauríem volgut que el referèndum hagués estat acordat amb l’Estat espanyol. Tots. Però no ha pogut ser.

A Alella una part molt important de la ciutadania va exercir el seu dret a decidir i va defensar els seus vots. Defensar un sol vot, defensar una voluntat, és defensar la democràcia.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s