La Declaració d’Independència és imprescindible

AVE de tornada de Madrid, 6 d’octubre 14:30 hores

Després de repassar diferents editorials de mitjans internacionals i alguns pronunciaments de parlaments i polítics amb responsabilitats de govern d’arreu delsdarrers dies, crec que estem guanyant el relat de la nostra causa a nivell internacional.

El posicionament intransigent de Mariano Rajoy, Felipe VI i d’altres personatges i mitjans de comunicació del Règim, i l’ús de la violència desmesurada contra població civil de totes les edats que de manera pacífica defensaven urnes i vots, ens han posat en una posició d’avantatge.

El saber estar del president Carles Puigdemont, i la resta del Govern de Catalunya s’hi contraposen.

Però també i molt, la responsabilitat i m’atreviria a dir la disciplina d’una ciutadania que va sortir a votar contra tots els elements diumenge 1O i que aquest dimarts 3O va parar el país i va sortir al carrer de manera serena, alegre i combativa.

Arribats fins aquí ara toca avançar. Cal fer la Declaració d’Independència. Per què?

1. Perquè tant la Comissió com el Parlament europeus, així com la resta de països parlen d’un afer intern d’Espanya. La manera que sigui un problema internacional és convertir-nos en un actor internacional més.

2. La mediació sempre serà necessària. Cal negociar els termes de la separació. Però abans de negociar cal que et reconeguin com un interlocutor igual, cal tenir personalitat pròpia per negociar d’igual a igual.

3. Perquè a desenes de països en els darrers trenta anys, fins al moment abans que no han fet la seva declaració d’independència, tothom els l’ha negat. Una vegada l’han feta els reconeixements internacionals s’han produït.

4. Perquè la nostra causa és justa. Estem fent una revolució pacífica basada en la democràcia. I aquest fet comptarà amb la simpatia i el suport dels països que han passat per processos similars i d’altres de profunds valors democràtics.

5. I perquè les transnacionals implantades a Catalunya i les que estan fent inversions, com per exemple Volkswagen (Alemanya), Hutchison (Xina) o Amazon (Estats Units), o totes les entitats financeres i fons d’inversió titulars de deute públic del Reino d’España pressionaran perquè el govern espanyol s’assegui a una taula per negociar i recuperar l’estabilitat de les seves inversions el més ràpidament possible.

La declaració d’independència és imprescindible per resoldre la situació i resoldre-la a favor del poble de Catalunya.

Afrontem dies decisius. Si mantenim l’audàcia, determinació i serenor exhibides fins a la data, la victoria és a tocar. L’ús combinat del seny i la rauxa ens faran lliures.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s